Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Δεν υπάρχει

Έλειψα πολύ μου φαίνεται.... και έγινε πανικός..... και τον έχασα......

Λοιπόν, θα πω και εγώ την άποψη μου δυνατά και δημόσια.....
Διάβασα στο Φωτεινάκι ότι κάποιος ή κάποιοι έγραψαν και προσέβαλαν έναν φίλο μας τον Θανάση. Και από περιέργεια πήγα και εγώ να δω τι παίχτηκε.... Και είδα. Και είδα χαρούμενες φατσούλες, και είδα χαρούμενες στιγμές, και είδα ότι ο φίλος μας μας βάζει στο σπίτι και στην οικογένεια του. Και είναι λογικό να θέλεις να μοιραστείς και να παινευτείς για ότι υπέροχο έχεις στη ζωή σου. Μπράβο Παππού.... Και την εγγόνα σύντομα... άντε γιατί πολλοί μαντραχαλέοι μαζεύτηκαν.

Δεν μπορώ όμως να μην σταθώ και στα σχόλια που δέχτηκες.... Και να το θέμα για τη σημερινή μου ανάρτηση. Εδώ είναι το σπίτι μας. Έτσι το ονομάζουμε οι περισσότεροι. Είναι ο χώρος μας, είναι η ευατός μας, είναι οι σκέψεις μας, είναι αυτό που θέλουμε να είναι. Και το τι βάζουμε και τι όχι, είναι γούστο και καπέλο μας. Το τι αντίκτυπο έχει παραέξω, εμένα προσωπικά λίγο με απασχολεί. Εδώ κατέθεσα τον πόνο, τη μοναξιά μου, τον έρωτα μου, τους αγαπημένους μου πίνακες, τη μουσική μου, τη ζωή μου, όλα μου. Τη στιγμή όμως που έχουμε ελευθερία και εμείς οι ίδιοι αφήνουμε τους άλλους να μπούν στο σπίτι μας, πρέπει να ακούμε και τι μας λένε. Όχι απαραίτητα να το δεχόμαστε, αλλά ο καθένας σκέφτεται με τον δικό του τρόπο.
Η επίθεση προς τον συγγραφέα, η επίθεση προς τους αναγνώστες και σχολιαστές, είναι ιδιαίτερα προσβλητικό, και άνανδρο. Και ιδιαίτερα όταν βάζουμε μπροστά την ανωνυμία. Δεν λέω, καλά και τα ανώνυμα, αλλά, όταν πρόκειται για πικρόχολο σχόλιο και παπαριές, καλό θα ήταν μια υπογραφή. Να ξέρουμε βρε αδερφέ ποιον θα συχτηρίζουμε....... χαχαχαχα.
Το αποτέλεσμα είναι να χάνουμε το νόημα. Θανάση μου, το νόημα ήταν να μοιραστείς τη χαρά σου. Αυτό έπρεπε να είναι το νόημα, και όχι ο διάλογος με κάποιον ο οποίος σου κάνει κακό, σου χαλάει την χαρά σου. Εμείς εδώ είμαστε για να συζητάμε, για να μοιραζόμαστε, και όχι για να παίζουμε άμυνα-επίθεση.... Αλλιώς χάνει το νόημα....
Και όποιος δεν έχει ενεργοποιήσει τα σχόλια του κακό του κεφαλιού του. Γιατί χάνει αυτή τη γλυκιά επαφή που έχουμε, όσες παπαρίες και να λέμε, όσες μαλακίες και αν ξεστομίζουμε.
Και για να το πω χοντρά γιατί τα πήρα τώρα ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΣΟΛΙΑ ΣΤΟΝ Π......Ο ΜΑΣ..... ότι θέλουμε κάνουμε. και σε όποιον δεν αρέσει.... κακό του κεφαλιού του....
Και για να κλείσω. Το θέμα της κλίκας, είναι μεγάλο. Σίγουρα όλοι μας έχουμε κάποιους εδώ με τους οποίους βρισκόμαστε, τα λέμε, συμφωνούμε, έχουμε κοινά. Και αυτό μας κάνει κλίκα???? Σαφώς και θα υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλο όταν έχουμε δίκιο, και θα κράξουμε όταν πάει να καγκουριάσει η περίπτωση.....
Σας κούρασα νομίζω.... Και ανώνυμοι..... χτυπάτε..... δεν δίνουμε δεκάρα...... Τα καλά τα δεχόμαστε, τα μέτρια και χλιαρά τα ακούμε, τα κακά τα αποβάλλουμε......

Σας φιλώ με τσαμπουκά....... χαχαχαχα

12 σχόλια:

alterego είπε...

Μαζι σου Αννα, κανεις δεν μπορει να μας πειραξει οταν ολοι μαζι εδω ξερουμε να υποστηριζομαστε
Καλο βραδυ

fotini είπε...

ε ναι λοιπον ειμαστε μια κλικα εδω μεσα.μια κλικα απλων ανθρωπων που μας αρεσει να επικοινωνουμε, να μοιραζομαστε τις χαρες και τις λυπες μας.ξερεις τι τους ενοχλει περισσοτερο ολους αυτους τους δηθεν; οτι ειμαστε δεμενοι και αγαπημενοι.οτι εχουν δημιουργηθει φιλιες που ουτε στα πιο τρελα τους ονειρα μπορουν να φανταστουν.ας το κλεισω εδω το θεμα,αρκετη αξια τους δωσαμε τελικα.τα σκουπιδια εγω ξερω οτι τα πεταμε.
καλη σου νυχτα.

Little Hope Flags είπε...

Καλά ό,τι να'ναι και ακόμα παραπάνω! Γιατί να έχεις κλειστά τα σχόλια; Αν είναι έτσι, αγόρασε ένα ημερολόγιο να γράφεις εκεί αυτά που θες να πεις! Χαζομάρες!...Άκου κλίκες, λες και είμαστε στο σχολείο!
Κι αν υπάρχουν διεστραμμένοι, αυτοί αλλού θα βρουν θύματα...Δε γίνεται επιτέλους να περιορίζουμε τόσο πολύ την ελευθερία μας για κάτι το οποίο μας φοβίζει!

THANASIS MAKEDONAS είπε...

Καλημερα αννα πρωτα ν σε ευχαριστησω για την αναρτηση σου.Ναιδεχομαι ολα τα σχολια δεν ειπα να συμφωνουν ολοι μαζιμου αρκεινα ειναι κοσμια συμβουλευτικα και να μην προσβαλουν κανενα ουτε εμενα αλλα προπαντων τους φιλους μου!! και παλι σε ευχαριστω καλη σου μερα.

Daizy είπε...

Συμφωνώ σε όλα!Σιγά μη βάλουμε κεχαγιά στο κεφάλι μας τι θα λέμε και στο blog μας..Η λογοκρισία πέθανε πια..
Όσο για την κλίκα,αν τους βολεύει να ονομάζουν έτσι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι τα βρίσκουν μεταξύ τους και έχουν πολλά κοινά μόνο και μόνο για να το υποβαθμίσουν ,πρόβλημά τους!

So Far Away είπε...

Γεια σου ρε Άννα !

Βασικά καλορίζικο το καινούριο σου σπιτάκι ! Σου εύχομαι να το κάνεις καταφύγιο και να περνάς όσο πιο ήρεμα και γαλήνια μπορείς !

Όσο για την ανάρτηση σου , θα συμφωνήσω σε αρκετά από αυτά που λες αλλά προπαντος με αυτά που λέει η φίλη Carina !
Το Blog είναι μια εφημερίδα και κάτι παραπάνω ! Ασχολείται με αυτό ( με σένα ) αρκετός κόσμος . Όλοι έχουν το δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους ! Όλοι κρινόμαστε από τα λεγόμενα μας ! Δε πρέπει να μπαίνουμε στο τριπακι και να χαλάμε τη διάθεση μας εξαιτίας κάποιων κακόβουλων σχολίων !

Αυτά !

Άντε τα ξαναλέμε !

Aristodimos είπε...

Παντα δυστυχώς θα υπάρχουν και αυτοί που κρυμένοι πισω απο μιαν οθόνη και την ανωνυμία τους προσβάλουν και ριχνουν χολή...
Οσο τους δίνουμε σημασία τοσο αποθρασίνονται και νομίζουν οτι αποκτούν αξία...

Καλως ηρθες παλι... Ρίξε μια ματια στο blog μου για μια πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε

Αρης

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

καλά όλα αυτά αλλά υπάρχει κανείς που αντικρούει το ότι γίνεται παράνομη διακίνηση φωτογραφιών για χρήση κάθε ανώμαλου ή αρρωστημένου έχει πρόσβαση σ αυτές? δεν θα έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν εκθέτουμε τη προσωπική μας ζωή στον κάθε άγνωστο?

Η τρελή είπε...

Και ναι και όχι!
Φυσικά και τα σχόλια ανωνύμων είναι κατακριτέα, όπως είναι και οι προσβλητικές και μη κόσμιες εκφράσεις! Αλλά νομίζω μια μικρή σκέψη πριν "εκθέσουμε" πρόσωπα και πράγματα ιδίως τρίτων....είναι σήμερα περισσότερο από αναγκαία. Ο χαρακτηρισμός "κλίκα" για μια παρέα είναι το λιγότερο ...άστοχος!
Την καλημέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

o καθενας ειναι ελευθερος να γραφει οτι θελει,αρκει να το επειχηρηματολογει

το αν δεν αρεσει σε καποιους προβλημα του καποιου ειναι

Unknown είπε...

Γεια σου Άννα

Καλά τα γράφεις
Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες
οικογένειες
Θέλει καλό στομάχι να έχει
ο κάθε blogger
Εγώ είμαι 4 χρόνια εδώ και τα ζω
καθημερινά, καλά είναι τα σχόλια
γιατί χωρίς σχόλια δεν χρειάζεται
να έχεις μπλογ

Καλό πρωινό
Καλή συνέχεια
Καλή βδομάδα δημιουργική