Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Αλέξανδρος



Όχι δεν μιλάω για τον γνωστό Αλέξανδρο της Μακεδονίας.




Όχι δεν μιλάω για κάποιον γκόμενο (αν και θα μπορούσα χαχαχαχα)...




Μιλάω για εκείνο το πλάσμα που στοίχειωσε το μυαλό μου εδώ και 24 χρόνια πλέον...




Θα σας μιλήσω για ένα μυθικό πλάσμα που τόσο λατρεύω, που πάντα ονειρευόμουν και πάντα θα ονειρεύομαι, και θα σας δώσω λεπτομέριες για την ύπαρξη του (αν τελικά υπήρξε)....




Αλέξανδρο λοιπόν λένε τον μικρό μου Μονόκερο (και όχι μόνο την μικρή μου τυρόπιτα χαχαχα)....




Η αναδημοσίευση είναι από το geocities....


Ο Μονόκερος είναι το ίδιο άπιαστος στους μύθους όπως και στον πραγματικό κόσμο. Σε μέρη που θα περίμενε κανείς να τον συναντήσει, όπως τα δάση του Camelot στους θρύλους του βασιλιά Αρθούρου,η απουσία του είναι κάτι παραπάνω από προφανής.Ε κεί μπορεί κανείς να συναντήσει πλάσματα που ανήκουν πολύ περισσότερο στη σφαίρα της φαντασίας,όπως δράκους, γίγαντες, γρύπες...αλλά σχεδόν κανένα μονόκερο. Σπάνια συναντάται επίσης και στις μεσαιωνικές ιστορίες, όπως του Καρλομάγνου καιτου Ρολάνδου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για συνομωσία αποσιώπησης, αν δεν ήταν τόσο ιδιόμορφη η φύση αυτού του ζώου: Μοναχικός και απόμακρος, ο Μονόκερος αποφεύγει με κάθε τρόπο τις συγκρούσεις.Η δράση, κυρίως η βίαιη δράση, δεν είναι στη φύση του.Είναι ικανότατος μαχητής, τρομαχτικά ικανός μερικές φορές, αλλά μόνο όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος διαφυγής.



Το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πούμε για τουςΜονόκερους, είναι ότι αποτελούν ένα μυστήριο, πουαιωρείται στα όρια του δυνατού. Πλάσματα της Σελήνηςκαι του Ύδατος, οι μονόκεροι αντιπροσωπεύουν τηνανάγκη επικράτησης αρμονίας μέσα από τη διορατικότητακαι την κατανόηση. Όποια κι αν είναι η βάση αυτού τουπλάσματος στην πραγματικότητα, αυτό που κεντρίζει τηφαντασία μας είναι η ιδέα. Σχεδόν δεν έχει σημασία το ανοι μονόκεροι είναι ή υπήρξαν ποτέ "πραγματικοί". Αυτόπου έχει σημασία, είναι η φύση του ζώου, γιατί έχει να πεικάτι για εμάς τους ίδιους. Όπως ακριβώς ο κόσμος μοιράζεται ανάμεσα σε εκείνους που αγαπούν,αποστρέφονται ή είναι αδιάφοροι απέναντι στα κοινά ζώα, έτσι και η ανταπόκριση του κάθεανθρώπου στους Μονόκερους, έχει να πει κάτι για τον ίδιο.Ο Μονόκερος έχει αποτελέσει αντικείμενο αναζήτησης και λατρείας για πολλούς λόγους. Έχειπροκαλέσει το σεβασμό αλλά και την περιφρόνηση. Έχει φέρει στην επιφάνεια το χειρότεροεαυτό μερικών ανθρώπων - απληστία, εγωισμό και το λιγότερο, την πρόθεση εξαπάτησης (όπωςεκείνοι που οδηγούσαν έναν μονόκερο στο θάνατό του, ξεγελώντας τον). Αλλά πολλές φορές καιτον καλύτερο, υψώνοντας τα μάτια των ανθρώπων στα ιδανικά της πνευματικότητας και της μακροθυμίας, μετριάζοντας τη δύναμη των πολεμιστών του Μεσαίωνα με έλεος, και φωτίζονταςτο δρόμο για εκείνους που θα ακολουθούσαν τα βήματα του Ιησού ή του Βούδα.Άγριος στην πάλη για την ελευθερία του αλλά κατά κανόνα απίστευτα ήμερος, ο Μονόκεροςείναι το μοντέλο εκείνων που πιστεύουν ότι η ελευθερία δεν χρειάζεται να κερδίζεται πάντακαι μόνο εις βάρος άλλων, και σαν σύμβολο είναι ζωντανός σήμερα όσο πάντα. Όσο δυσεύρετος και άπιαστος κι αν είναι, υπάρχει, ωστόσο, πάνταένας Μονόκερος που μπορεί κανείς να βρει κοιτάζοντας ψηλά: Διασχίζει τους αιθέρες ανάμεσα στον Μέγα Κύων, τον Μικρό Κύων,τους Διδύμους, τον Ωρίωνα και την Ύδρα. Χρωστάμε την ανακάλυψήτου στο παρατηρητικό βλέμμα του Γερμανού επιστήμονα Jakob Bartsch,που το 1641 πρόσεξε τον αχνό αυτό αστερισμό, που μάλιστα παρουσιάζεικαι μια ιδιομορφία: Τόσο ο ουράνιος ισημερινός όσο και ο γαλαξιακός,περνούν μέσα από αυτόν.


11 σχόλια:

kakos lykos είπε...

Ο Μονόκερος ανήκει στα αγνά μυθολογικά πλάσματα που αντιπροσωπεύουν το καλό, σπάνια τον βλέπουμε, γιατί συνήθως έχουμε σε θρύλους και παραδόσεις, ανθρώπους να μάχονται το κακό, έτσι παρουσιάζονται σαν αντίπαλοι τους τρομακτικά πλάσματα, συντροφιά με μάγους και μάγισσες.
Άραγε όλα αυτά τα πλάσματα των θρύλων, καλά και μη, υπήρξαν ποτέ στην πραγματικότητα;

Καλό σου βράδυ Boubou :)

Daizy είπε...

Ωραίοι οι μονόκεροι!Μου θυμίζουν τα παραμύθια που διάβαζα μικρή!Ενα πλάσμα της φαντασίας και του ονείρου!

Καλημέρα!!

Ανώνυμος είπε...

Λέγεται πως οι αλχημιστές και οι μάγοι, αναζητούν μανιωδώς τους μονόκερους, επειδή το κέρατο που έχουν στο κεφάλι τους, έχει μαγικές ιδιότητες.

Leviathan είπε...

Iperoxi i anartisi sou kai parami8enia!kalo mina

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Οι αλχημιστές ας ασχοληθούν με το δικό τους κέρατο προς το παρόν!
Anyway, λατρεμένα πλάσματα οι μονόκεροι, χαιρετισμούς στον Alex σου!
Καλό μήνα!

ΛΕΩΝ είπε...

Πανέμορφα ζώα! Ελπίζω να είναι μόνο της φαντασίας μας και να μην έχουν υποφέρει από μας γιατί είμαστε ανάξιοι να διατηρήσουμε άλλα είδη!
Καλησπέρα!

Gilgamesh είπε...

Ο τελευταίος Μονόκερος.
http://www.metacafe.com/w/777544/

Δες το προσεκτικά όταν σταματήσει να τρέμει η κάμερα μετά το ζουμ, για 1 δευτερόλεπτο μόνο. Κάπου στο 0,33 ή 0,34.

Για σένα Boubou..

Φιλιά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

OMOΡΦΟΙ ΟΙ ΜΟΝΟΚΕΡΟΙ.ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΑΓΕ Η ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ;ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

Ανώνυμος είπε...

"Γυάλινος Κόσμος"..Πιστεύω ότι ειναι για σένα...

ΑΝΝΑ είπε...

Φίλοι μου καλησπέρα. Ο μονόκερος θέλω να ελπίζω ότι δεν ζει μόνο στη φαντασία μας.... Και σας παρακαλώ μπείτε όλοι στο σύνδεσμο που μου έδωσε ο Λατρεμένος μου Αποστόλης (Αποστόλη ακόμα ουρλιάζω από τη χαρά μου). Και σας παρακαλώ πείτε μου ότι είδα καλά??? Αν ήταν αληθινός τότε υπάρχει ελπίδα να επικρατήσει το καλό στον ταλαίπωρο κόσμο μας και στην ψυχή μας....

Σας φιλώ όλους γλυκά...

Unknown είπε...

boyboy...καλή σου εβδομάδα.....
μονόκερος......ουφφ...νιαουυυ

πολύ ωραιά ενημερωτική ανάρτηση...
νιαουυυ....

την πιο κάτω ανάρτηση δεν την σχολι'αζω......καθότι παναθηναϊκος
χαχαχα....νάσαι καλά σε πειράζω