Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Ανακάλυψη.....


Ένας πίνακας σήμερα που μου αρέσει ιδιαίτερα. Boticceli. Λέγεται μπροστά από τις πύλες. Αν μπορώ να το μεταφράσω σωστά. Μην με ρωτήσετε γιατί μου αρέσει. Δεν μπορώ να πω. Ούτε να τον αναλύσω, άλλωστε δεν είμαι και ειδική. Κάτι μου έκανε όμως, κάτι μου με φόρτισε απογευματιάτικα....

3 σχόλια:

Κέρβερος είπε...

Χμμμ.... Μου αρέσει ο τρόπος που απεικονίζει την θλίψη στον άνθρωπο έξω από την πύλη. Πιθανολογώ ότι πίσω από την πύλη βρίσκεται η πραγματική χαρά του.

kakos lykos είπε...

Καλησπέρα Boubou :)
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η προοπτική του πίνακα, καθαρά Αναγεννησιακό στοιχείο, δεν είναι από τα γνωστά του έργα,δεν τον έχω ξαναδεί αυτόν τον πίνακα, και το χρώμα, εντελώς διαφορετικό από την παλέτα του συγκεκριμένου ζωγράφου(αν σκεφτούμε την γέννηση της Αφροδίτης ή την Άνοιξη), έψαξα λίγο διάφορα στοιχεία γι αυτό το έργο.
Σαν εικόνα τον συνάντησα μόνο στο site που τον βρήκες και συ.
Κρίμα γιατί ήθελα να δω περισσότερες λεπτομέρειες και καλύτερη ανάλυση του έργου.
Ψάχνοντας άλλα στοιχεία όμως βρήκα, ότι η εικόνα έχει αυτόν τον τίτλο γιατί ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από την Βίβλο (Παλαιά Διαθήκη-Εσθήρ κεφ.4)

ΑΝΝΑ είπε...

Loner λες??? δεν το είχα σκεφτεί... μου έδωσες νέα προοπτική...

Λυκάκο μου, και εγώ όσο το έψαχνα κατέληξα σε αυτόν γιατί όπως είπα κάτι με τράβηξε. Και σε ευχαριστώ που πάντα συμπληρώνεις πληροφορίες και μαθαίνουμε και κάτι παραπάνω...

φιλιά