Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Το πάθος

Σας έλειψα είμαι σίγουρη. Δεν σας ξέχασα η αλήθεια αλλά είχα άλλες ασχολείες. Σοβαρές, πολύ σοβαρές. χαχα. Σήμερα λοιπόν έρχομαι στο τίμιο σπιτικό μας να αναλύσω μια ακόμα έννοια. Την έννοια του πάθους. Μια έννοια τόσο μα τόσο ιδιαίτερη για όλους μας.

1. Το πάθος για ζωή. Θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας έντονα, χωρίς υποχωρήσεις και μετριότητες. Να ζήσουμε το περισσότερο που μπορούμε, όσο καλύτερα μπορούμε. Να απολαύσουμε το σύντομο πέρασμα μας από τη γη, και να δούμε όσο περισσότερα πράγματα μπορούμε. Και πρέπει να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο. Να μην ζούμε δυστυχισμένοι και καταπιεσμένοι. Δεν υπάρχει νόημα. Αποτάξτε όλα όσα σας προβληματίζουν, σας καταπιέζουν και σας στενοχωρούν. Ζήστε χωρίς όρια, ζήστε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία.

2. Το πάθος για τις καταχρήσεις. Κατάχρηση μπορεί να είναι το φαγητό, τα γλυκά, τα τσιγάρα, οι καφέδες, όχι μόνο οι κακιές καταχρήσεις. Εγώ είμαι εξαρτημένη από τους καφέδες, τα γλυκά, τα τσιγάρα. Και είναι συνήθειες τόσο έντονες που δεν την παλεύω καμιά φορά. Βέβαια υπάρχουν και οι καταχρήσεις που μας κάνουν κακό. Δεν θα μπω σε λεπτομέριες, ούτε θα κρίνω κανέναν για τις επιλογές του. Το μόνο που θα πω είναι ότι ο καθένας δέχεται τις συνέπειες των πράξεων και των επιλογών του.

3. Το πάθος για την ομάδα. Ναι ναι θα βγω να το φωνάξω να το πω.... ΕΙΜΑΙ ΓΑΥΡΟΣ και δεν θέλω ου.... Ατέλειωτες ώρες στο γήπεδο, στη θύρα 7, σε όποια θύρα μπορούσαμε να βρούμε θέση. Να κλείνει ο λαιμός, να μην μπορούμε να μίλήσουμε. Να γυρίζουμε είτε θλιμμένοι, είτε ξεφωνίζοντας από χαρά. Και αυτή η εκτόνωση είναι που μου έχει λήψει. Και θα την ξαναβρώ σύντομα μπας και ισιώσω.

4. Το πάθος για έναν άνθρωπο. Αποφάσισα να κλείσω την ανάρτηση μου με το μεγαλύτερο μου πάθος. Ναι, ναι, αυτή είναι η αλήθεια. Το πάθος για έναν άνθρωπο μπορεί να είναι και καλό και κακό. Καλό γιατί αν μοιράζεστε το ίδιο πάθος, τότε όλα καλά και να παραμείνετε τρελλαμένοι ο ένας για τον άλλο μια ζωή. Δυο ζωές, μια αιωνιότητα και μια μέρα. Κακό μπορεί να είναι γιατί πονάει όταν δεν είσαι μαζί του, όταν δεν τον κοιτάς, και αυτό είναι ένα σαράκι πολύ πολύ άσχημο. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑχχχχχχ, τι να πω και εγώ???? Τι να πούμε όλοι μας? Απλά να απολαύσουμε το πάθος αυτό που είναι πιο δυνατό και από τους χτύπους της καρδιάς, από την ανάσα την ίδια, από τη ζωή την ίδια. Και οι συνέπειες είναι αδιάφορες, όλα νεκρώνουν, όλα σταματούν να υφίστανται. Όλα νεκρώνουν. Μια εικόνα, μόνο....

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ τα πάθη μου τα λατρεύω, τα αποδέχομαι, τα φωνάζω! Και επιτέλους είμαι ευτυχισμένη... Καληνύχτα σε όλους

8 σχόλια:

Aristodimos είπε...

Κι οπως λέει ενα γνωμικό
"Τα λάθη και τα πάθη πληρώνονται"

Καλή Κυριακή

Αρης

fotini είπε...

ολα καλα τα παθη σου .και δικα μας θα ελεγα.χωρις παθη η ζωη τι νοημα θα ειχε;ερχεται ομως το αλλα.οχι και γαυρος φιλεναδα οχι.σου μιλαει μια φολα παοκτσου.χα να και καπου που θα παμε κοντρα χαχαχαχαχα

kaliteros είπε...

Καλημέρα,
το πάθος δεν είναι μια έννοια που μπορεί να διαχωριστεί σε καλό ή κακό, περισσότερο σημαντικό ή λιγότερο σημαντικό. Όταν υπάρχει το ΜΕΤΡΟ όλα τα πάθη είναι "καλά".

Τάσος είπε...

Τα πάθη μας, οι αδυναμίες μας, τα λάθη που ευχαρίστως θα ξανακάναμε αδιαφορώντας για το τίμημα, μας κρατούν συνήθως στο ένα και μεγάλο πάθος : για τη ζωή... Και όσοι το έχουμε το λατρεύουμε. Καλή σου μέρα..

ΛΕΩΝ είπε...

Πάθος με μέτρο δεν είναι πάθος. Ή τα δίνεις όλα χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι συνέπειες ή δεν είσαι παθιασμένος. Τα συναισθήματα που μπορείς να τα μετριάσεις δεν συγκαταλέγονται στα πάθη, κατά τη γνώμη μου!
Καλημέρα !

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Πάθος για τη ζωή,πάθος για τη στιγμή!!Καμμιά παραχώρηση καμμιά καταπίεση,στο κάτω κάτω είναι τόσο λίγη η ζωή μας πού δεν πρέπει για κανένα λόγο να περιοριζόμαστε και νά καταπιεζόμαστε.
Καλό βράδυ BOUBOU.

117 είπε...

το τελευταίο σου πάθος ειδικά, το αισθανόμαστε όλοι κάποια στιγμή... το απόλυτο, το πιο ωραίο και ίσως το πιο καταστροφικό... αλλά τι θα ήταν η ζωή χωρίς πάθη; καλό βράδυ, καλή βδομάδα

Κέρβερος είπε...

Δεν θα συμφωνήσω με το γνωμικό ότι "τα λάθη και τα πάθη πληρώνονται".
Πρέπει να έχεις το θάρρος να αντιμετωπίζεις και τα δύο.
Τα λάθη είναι χρήσιμα, γιατί διδάσκουν τι να αποφύγεις στο μέλλον.
Τα πάθη είναι προκλητικά! Πρέπει να παλέψεις για να τα διατηρήσεις. Και άνθρωπος χωρίς πάθος, είναι για μένα νεκρός.