Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Τελικά τι μας πειράζει περισσότερο?

Όπως είπα και πριν, δεν έχω έμπνευση. Νεύρα έχω, με αυτά που βλέπω και ακούω. Νεύρα απέκτησα με όσους το παίζουν επαναστάτες χωρίς αιτία, και μάλιστα με ερμηνία για χρυσό βατόμουρο....
Ναι λοιπόν, υποψιαστήκαμε όλοι μας τι παίζεται γύρω μας. Κάποιοι από εμάς αργήσαμε, άλλοι δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα, και κάποιοι άλλοι χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Ναι ναι, δεν ξέρω πόσο στο ντούκου περάσαμε το ένταλμα σύλληψης για όσους φοράμε κουκούλες. Λες και ξαφνικά, εμείς γίναμε η απειλή για το κράτος, λες και οι ίδιοι, δεν μας μην πω τόσα χρόνια. Οι κουκούλες μας μάρανανε, και βγαίνει ο κάθε άσχετος και ψηφίζει σε στημένες κατά τη γνώμη μου δημοσκοπήσεις.
Εμ το άσυλο των Πανεπιστημίων τι σας λέει? Ναι ναι είμαστε περήφανοι που δεν υπάρχει, δεν θα υπάρχει δεν ξέρω και εγώ τι. Γιατί και καλά βρίσκουν άσυλο μέσα και καταστρέφουν αυτοί οι πολυσυζητημένοι γνωστοί, άγνωστοι. Που φαντάζομαι όλοι σας έχετε μια ιδέα για το ποιοι είναι τελικά και τι κρύβεται πραγματικά πίσω από αυτό το παραμύθι. Που και καλά πληρώνουν οι ταλαίπωροι φορολογούμενοι τα σπασμένα λες και είναι τα μόνα και μας πείραξαν. Που μας πλησιάζει απειλητικά η συνθήκη του Σενγκεν δεν μας πειράζει? Που θα χάσουμε κάθε ελευθερία βούλησης, έκφρασης, που δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα μέσα στο ίδιο μας το σπίτι? Που κάθε όργανο της τάξης κομπλεξικό και μη, θα μπουκάρει μέσα στο σπίτι μας γιατί έτσι του ήρθε. Αυτό δεν μας ενοχλεί????
Και τι υστερία είναι αυτή με την ώρα της γης? Ναι είναι ένας τρόπος διαμαρτυρίας για να δείξουμε την αγανάκτηση, την συμπαράσταση μας, πείτε το όπως θέλετε, αλλά μην ακούω μουρμούρα. Δηλαδή γίναμε πρόβατα? Γίναμε πιονάκια του συστήματος αν αποφασίσουμε να συμμετέχουμε. Και όλοι αυτοί που μια ζωή φωνάζουν και διαμαρτύρονται και το παίζουν ιστορία στα λόγια τι κάνουν? Επιρρεάζουν κάποιους που θέλουν να επιρρεαστούν, και να μην ακολουθήσουν αυτό που τους υπαγορεύει η συνείδησή τους. Ναι η συνείδηση μου, μου υπαγορεύει να κλείσω τα φώτα. Και αν αυτό με κάνει πρόβατο τότε να βελάξω. Ναι θα φοράω κουκούλα γιατί έτσι γουστάρω. Και δεν θα μου απαγορέψει κανείς να βάλω την κουκούλα μου και να πάω να κάτσω σιωπηλά με όσα παιδιά πάνε ακόμα στο μνημείο του Αλέξη.
Του ΑΛΕΞΗ που όλοι ξεχάσατε. Που πάει πέρασε, που πάντα έτσι είναι. Που πάντα ξεσπαθώνουμε για λίγο, αλλά μετά μαζευόμαστε στη φωλιά μας, και κάνουμε τουμπεκί.
Ε όχι. Ας το παίζουν μάγκες όσοι μπορούν από τις πολυθρόνες τους. Αν δεν έχεις ζήσει στις λεγόμενες αναρχικές συνοικίες, δεν μπορείς να έχεις άποψη, αν δεν έχεις συναναστραφεί με Original αναρχικούς, ιδεολόγους, δεν μπορείς να μιλάς.
Οπότε Πάψτε όλοι όσοι μιλάτε χωρίς νόημα. Σταματήστε να γράφετε, μόνο για να γράφετε και να προκαλλείτε εντυπώσεις. Και όσοι σπεύσουν να πουν το ίδιο και για μένα, θέλω να τους δηλώσω πως δεν με ενδιαφέρει να αφυπνήσω κανέναν. Μεγάλα παιδιά είστε να καταλάβετε. Εξέλλου, δεν μιλάω ποτέ για τέτοια θέματα, δεν πείθω, η εμφάνιση βλέπετε. Προτιμώ να βγαίνω έξω, να τιμάω τη μνήμη αυτών που χάθηκαν, και να μιλάει η σκέψη μου με όσους τη συμμερίζονται και την καταλαβαίνουν. Το μόνο που θέλω να παρακαλέσω είναι να συνέλθουμε και να αφήσουμε τον κόσμο να αποφασίσει μόνος του αν πρέπει να αντιδράει ή όχι, αν πρέπει να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις, αν γενικά πρέπει να βιώνει τη ζωή του όπως έχει αποφασίσει.
Αυτά, πολλά είπα. Και δεν έχω και έμπνευση....

11 σχόλια:

fotini είπε...

αχ πεστα κοριτσι μου.πες το αυτονοητο ,αυτο που ολοι βλεπουμε μπροστα μας να γινεται.ολοι τα λεγαμε ολοι το βλεπαμε οτι ολα αυτα γινονται για καποιο λογο.θελουν να μας κανουν ρομποτ.να μην μιλαμε για τπτ και να δεχομαστε αδιαμαρτηρητα οτι περιορισμους μας βαλουν.και να σου πω κατι;εν μερη το εχουν καταφερει.εμας τους μεγαλυτερους μας εχουν χωσει στα δανεια και το μονο που βλεπουμε μπροστα μας ειναι το πως θα πληρωσουμε.εσας τους μικροτερους σας αφηνουν να ζειτε στο οριο.θα μου φτασουν η οχι αυτον τον μηνα τα λεφτα;με τα 700 ευρω σας κραταμε ομηρους.και ετσι κανουν αβουλα πλασματα που καταπινουν οτι χαπι τους δωσουν.μονον αν βγουμε στους δρομους ολοι εννωμενοι ισως καταφερουμε κατι.οι ελπιδες μας ειναι στους νεους,στους φοιτητες,στην γεννια των 700.μονον εσεις μπορειτε να αντιδρασετε και εμεις να ειμαστε μαζι σας και να σας στηριζουμε.και ισως για πρωτη φορα θα πρεπει να εκμεταλευτουμε την δυναμη της ψηφου μας και να τους ταρακουνισουμε.σε ζαλισα σημερα αλλα θα μπορουσα να γεμισω πολλες σελιδες και να εχω να πω κι αλλα.

ΑΝΝΑ είπε...

Αχ Φωτεινάκι μου. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τέτοια θέματα αλλά τι να κάνω?Προτιμώ τις λίγες ώρες που περνάμε μεταξύ μας, να λέμε άλλα πράγματα, να ακούμε μουσικούλα, να λέμε ότι να ναι και όχι σοβαρά πράγματα. Αλλά κάποιες φορές δεν μπορώ πνίγομαι. Και ποιος άλλος θα με ακούσει???????
Α! Βρε θηρίο το κατάφερες όλο? Θα σου δώσω παράσημο.

Κέρβερος είπε...

Φαντάσου να είχες έμπνευση!!! Έχεις δίκιο σε ό,τι λες και η εμφάνιση δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία. Είχα σχολιάσει στο blog του Altergego, ότι απαιτώ και τα ματ να μην φορούν κράνη γιατί και αυτά αλλοιώνουν χαρακτηριστικά.
Θα προτιμούσα να μην υποκινούνται οι μπάτσοι να γίνονται αυτοί κουκουλοφόροι.
Θα προτιμούσα γενικά, όποιο πανί από τα 300 μαζεμένα στη βουλη, έπαιρνε μισθό ίσο με αυτόν του ανειδίκευτου εργάτη. Τότε μόνο θα μπορούσαν να σκεφτούν σαν άνθρωποι. Θα επανέλθω όμως!

117 είπε...

καλησπέρα. λες, όπως είπε και η fotini, τα αυτονόητα... τα αυτονόητα, που ένα σωρό μ@λ@κες (συγγνώμη για την έκφραση) δεν μπορούν να δουν... δεν ξέρω τι να πω... εσύ τα'πες καλύτερα... καλό βράδυ

So Far Away είπε...

Καλησπέρα ,

Θα συμφωνήσω με τον
Loner_At_Loosends ! Με όσα είπατε και οι δύο με καλύψατε πάνω στο θέμα ! Καλό βράδυ σε όλους !

ntina είπε...

...καλησπέρα boubou!!!...πολύ δυνατό και όμορφο post...χάρηκα πολύ για αυτό που γράφεις για την ώρα της γης,αλλά δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος δεν το καταλαβαίνει αυτό ...καλό σου βράδυ.

Γιάννης Παππάς είπε...

το πρόβλημα με τον άνθρωπο γενικά
είναι ότι βλέπει τα πράγματα σε μία διάσταση ούτε κάν σε δύο
που να βρείς τωρα και σφαιρική άποψη
το ιδεολόγος αναρχικός δεν συμφωνώ γιατί η αναρχία δεν βάζει πανω της ούτε ιδέες άρα κακώς λέγονται
αναρχικοί αν έχουν ιδέες
αν πάλι ισοπεδώνουν τα πάντα τότε έίναι αναρχικοί
όλοι φωνάζουμε για τους άλους
κυβερνώντες και λοιπούς
άραγε τα λαμόγια μόνο εκεί είναι
στη γειτονιά μας λίγα έχει
στο χέρι μας είναι να μήν τους ψιφήζουμε
αν βγαίνουν πάει να πεί πως
περισεύουν τα λαμόγια
και προς τα κάτω
ότι είναι καλό έστω κι άν το κάνει το σύστημα είναι καλό κι ας βοηθάμε όλοι όσο μπορούμε
πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε σαν λαός με επιχειρήματα και έργα
τα μπαλκόνια και τι οι άλοι φταίνε
πρέπει να τελειώσει
αλιώς πιάνουμε τον καναπέ και βλέπουμε κουτσομπολιά για να λέμε τι καλά που είμαι που δεν είμαι σαν αυτούς
καλη σου νύχτα

alterego είπε...

Φυσικα και συμφωνω με ολους σας φιλοι μου. ΑΛΛΑ θελω να πω κατι στον φιλο μου 117. Λοιπον φιλε μου σε μια αναρτηση που εκανε στο μπλοκ σου ο Μαμελουκος εγραψα ενα σχολιο και η απαντηση που πηρα με ενοχλησε. Μεταξυ αλλων που ειπε ειπε και κατι που(Ευχομαι ναμην καταλαβα καλα)ειπε λοιπον αναφερομενος στον νεαρο Αλεξη Γρηγοροπουλο "Το μονο που θα καταφερουμε "ειναι να ηρωοποιησουμε το παιδι που πηγε στην πορεια και το πυροβολησαν εν ψυχρω"(τον αλητη που καλα του εκαναν θα ελεγα εγω)"
ΔΕν εδωσα συνεχεια εκει αλλα τωρα μια και το φερε η κουβεντα και ειδα και το σχολιο σου 117 ηθελα να το ξεκαθαρισεις το θεμα.
Αν εγινα ενοχλητικος ζητω συγνωμη
Καλη σας νυχτα

Ανώνυμος είπε...

Πέστα, πέστα! Και που να είχες και έμπνευση! Εμένα με κάλυψες πλήρως!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ.ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

ΛΕΩΝ είπε...

Χείμαρρος BOUBOU μου! Πολύ σε χάρηκα.Δεν έχω να διαφωνήσω πουθενά μαζί σου! Φιλιά πολλά