Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Ένας καλλιτέχνης με ιδιαιτερότητα




Καλησπέρα! Μετά από προτροπή του αγαπημένου μου alterego έκανα μια μίνι έρευνα σχετικά με τον Γιάννη Νίκου, ένα καλλιτέχνη της εποχής μας. Δεν ξέρω αν επέλεξα σωστά αλλά εμένα μου άρεσαν ιδιαίτερα αυτά τα δύο έργα του. Είναι κάτι διαφορετικό και σίγουρα αξίζει τον κόπο να κοιτάξετε και τα υπόλοιπα του έργα.
Ευχαριστώ για την πληροφορία. Αν θεωρείτε ότι πρέπει να Προβάλλουμε και κάποιους άλλους καλλιτέχνες που να μην είναι τόσο γνωστοί σε όλους μας, πείτε μου να ψάξω να βρω, να τους μάθουμε όλοι.

17 σχόλια:

fotini είπε...

Ξεχωριστος,αγαπημενος και διαφορετικος.Θα μπορουσε να ειναι ζωγραφος της αναγεννησης αλλα και της επομενης χιλιετειας.Σ ευχαριστω πολυ που τον προτιμησες.

117 είπε...

καλησπέρα! οι φωτογραφίες είναι καταπληκτικές! ομολογώ πως δεν είχα καν ακούσει για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη, και θα με ενδιέφερε να γνωρίσω μέσα από τις αναρτήσεις σου ορισμένους ζωγράφους που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί.
καλό βράδυ

If...ιγένεια είπε...

Ευγε.. Αν και δεν πολυασχολουμαι μου αρεσε..

Κέρβερος είπε...

Καταπληκτικά έργα. Αυτή η μορφή τέχνης πάντα με ταξιδεύει σε ανεκπλήρωτα όνειρα και τόπους μαγικούς.
Ψάξε και για έργα του Χαράλαμπου Παλαιολόγου. Δημιουργούσε το '50-'60 και σύντομα θα ακουστεί πολύ το όνομά του. ;)

alma libre είπε...

η αληθεια ειναι πως ουτε εγω τον ηξερα...μου αρεσει η ζωγραφικη αν κ δε γνωριζω πολλα..αυτα ομως ειναι μαγευτικα...σε ταξιδευουν...να εισαι καλα..συνεχισε!!

ΑΝΝΑ είπε...

Καλησπέρα σε όλους σας. Χαίρομαι που σας αρέσουν γιατί ένα αγχος το είχα. Όταν δεν γνωρίζω κάτι προσπαθώ να το μάθω και να το μεταφέρω και σε εσάς. Χαίρομαι που το κάνω με επιτυχία.

Το χρυσό ΠιΠι είπε...

Καλώς βρεθήκαμε!
Τον Γιάννη Νίκου πρώτη φορά τον ακούω. Εψαξα μερικά έργα του και μου άρέσαν όσα είχαν βάθος πεδίου (έτσι το λένε οι φωτογράφοι) στη ζωγραφική νομίζω, αν θυμάμαι τα μαθήματα του σχολείου, το λένε προοπτική.

D.Angel είπε...

Πραγματικά πολύ καλός καλλιτέχνης!!!
Χαίρομαι που τον ανακάλυψες και μαζί μ εσένα κ εμείς!!!
Τα φιλιά μου

ΑΝΝΑ είπε...

Καλησπέρα χρυσό πιπί και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Dreamer-angel έχουμε πολλά να ανακαλύψουμε ακόμα. Και αυτό είναι υπόσχεση. Τα φιλιά μου!!

alterego είπε...

boubou με περιποιεις μεγαλη τιμη. Σ ευχαριστω. Οσο για τον Γιαννη Νικου τυχαια τον γνωρισα σαν καλλιτεχνη πριν απο πολλα χρονια οταν επεσε στα χερια μου μια καλισθητη εκδοση του εργου του. Εμενα με εντυπωσιασε το στυλ του που ειναι μοναδικο και οταν ειδα "Τον τεταρτο ιπποτη της αποκαλυψης" εμεινα εκπληκτος απο την ενταση των συναισθηματων που μεταδιδει Ευχαριστω επισης και ολους τους φιλους σου για την αποδοχη της επιθυμιας μου. Την καλησπερα μου

ΑΝΝΑ είπε...

Καλησπέρα alterego. Εγώ θα πρέπει να σε ευχαριστήσω για την ιδέα που μου έδωσες για να ανακαλύψω έναν ακόμα Έλληνα καλλιτέχνη.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω όμως είναι ότι δεν μπορώ να βρώ με τίποτα έργα του Χαράλαμπου Παλαιολόλου που μου ζήτησε ο φίλος μου ο Loner_At_Loosends. Ζητώ συγνώμη και περιμένω νέα επιθυμία να εκπληρώσω!

Unknown είπε...

Καλησπέρα

Πάω πλατεία για ποτάκι
και κουσκουσάκι

Καλό βράδυ

Κέρβερος είπε...

Να σου στείλω Παλαιολόγου;

ΑΝΝΑ είπε...

Εννοείται να μου στείλεις στο Mail μου να τους δω.... Σε ευχαριστώ πολύ πολύ....

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ δεν τον γνωρίζω.. Αλλά από τι παρατηρώ, τα έργα του είναι υπέροχα.. Απλά μαγευτικά και ταξιδιάρικα. Υπέροχα χρώματα..

Κέρβερος είπε...

Ή έχω στραβομάρα ή έχω στραβομάρα! Χεχε!
Να σου στείλω θέλω,
μα το mail σου δε βλέπω!

ΑΝΝΑ είπε...

καλέ μου είναι το anna_bethani@hotmail.com
ΠΕΡΙΜΕΝΩΩΩΩ