Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Μα που πάμε τελικά???

Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει αυτές τις μέρες. Βλέπω πράγματα και καταστάσεις γύρω μου που με τρελλαίνουν. Ή είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε που λέει και η παροιμία.
Να, όπως σήμερα το πρωί. Έχω πάρει το τραμ με την τσίμπλα στο μάτι και με γκρίνια που πάω δουλειά Δευτεριάτικα και για καλή μου τύχη βλέπω την εξής απίστευτη εικόνα....Καθώς περνάμε έξω από μια εκκλησία, αρχίζει όλο το τράμ τους τεμενάδες και τα σταυροκοπήματα. Και δεν μπορώ, όταν βλέπω κάτι τέτοια τρελλαίνομαι. Η θρησκεία για μένα είναι κάτι πολύ προσωπικό. Δεν μπορώ να διανοηθώ να περάσω κατώφλι εκκλησίας έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Το να βλέπω όμως κακιασμένους ανθρώπους (το καταλαβαίνεις από τη φάτσα τους) να σταυροκοπιούνται δήθεν για τα μάτια του κόσμου... δεν μπορώ, μου έρχεται να αρχίσω τα γαλλικά πρωι πρωι. Και με κοιτάγανε που δεν έπεσα στα τέσσερα να προσευχηθώ σαν να ήμουν εξωγήινη... Δεν ξέρω αν ζω σε μια ουτοπία. Δεν ξέρω αν υπάρχει ο καλός Θεούλης, Ήλιος, Βούδας ή όπως αλλιώς θέλετε, αλλά αρνούμαι να μπω στην ίδια κατηγορία με όλους αυτούς.
Οι καλοί δήθεν Χριστιανοί, οι κυρίες την ενορίας, που τρέχουν πίσω από τους παπάδες και δήθεν κάνουν καλό. Το καλό, είναι μια ευρύτερη έννοια. Για μένα το καλό, είναι να λες μια καλημέρα από την καρδιά σου, να βοηθάς όπου και όπως μπορείς, να μη ρουφιανεύεις, να μην είσαι ασεβής σε όσους σε σέβονται, να βοηθάς τη γιαγιά να περάσει το δρόμο. Το κάνω αυτό, είναι στο χαρακτήρα μου, αλλά δεν με κάνει λιγότερο πιστή το αν θα αρχίσω τους τεμενάδες.
Ήταν η μέρα μου σήμερα. Την ώρα που γύριζα, καθόμουν η κακομοίρα είμαι και άρρωστη και μπαίνει μέσα μια κοπέλα με την κοιλιά τούρλα, σακούλες και ένα πιτσιρίκι. Μα καλά βρε ζώα δεν σηκώνεται κανένας σας. Και αλήθεια σας λέω με το που διανοούμαι να σηκωθώ να κάτσει η κοπέλα, παίρνει φόρα μια θεία πατάει πάνω από όλους, πετάει σαν τον Matirx για να κάτσει στην θέση που θα έδινα στην κοπέλα. Και καταλαβαίνετε ότι όχι μόνο δεν σηκώθηκα να κάτσει η κατσίκα αλλά την έβρισα και από πάνω. Μα καλά, δεν υπάρχει τίποτα μέσα στο αχυρένιο τους κεφάλι??? και μετά περιμένουμε να πάμε μπροστά. ΄
Με έχει πιάσει πολυλογία αυτές τις μέρες αλλά θα σκάσω, δεν μπορώ!! Και όλα συμβαίνουν σε μένα, τον άνθρωπο που τα καντήλια τα έχω σαν την καλημέρα. Το τι μου τη δίνουν οι δήθεν χαρτογιακάδες, δεν λέγεται. Θέλουν φτύσιμο στα μούτρα. Κάτσε χρυσέ μου το καταλάβαμε ότι είσαι Golden Boy, αλλά μην κάνεις και έτσι. Μα μπαίνει ο άλλος πρωι πρωι με την κουστουμιά και τη γραβατιά και τίγκα στην κολώνια και περιμένει να τον κοιτάξω κιόλας??? Ε όχι φίλε μου την πάτησες. Μου λέει ένας σήμερα κοπελιά??? Δουλειά πας??? ¨οχι στιν Τσαλίκη πάω βρε κακομοίρη πρωινιάτικα. Θέλεις να πάμε για καφέ μου λέει το αγριότεκνο... Θέλεις να ακούσεις τίποτα πασαλιμανιώτικο του λέω... Και με το που αρχίζει το χιχιχι, με το ζόρι κρατήθηκα να μην του σβουρίξω μια.... να πάει απέναντι.
Και έρχομαι να ρωτήσω.... Από πότε τα ράσα κάνουν τον παπά??? Από πότε το κουστούμι και το τακούνι θεωρούνται κυριλέ??? Γιατί πρέπει να φοράω τακούνια επειδή και καλά δουλεύω σε κάποια θέση??? Φαίνομαι περισσότερο σοβαρή? Γιατί δεν μπορώ να κουρευτώ όπως θέλω, να έχω μαλλιά και σκουλαρίκια? Να φοράω άρβυλα και αθλητικά? Είμαι λιγότερο αξιόπιστη και σοβαρή έτσι??? Και ποιος το κρίνει αυτό? Αυτοί που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα?
Και το άλλο??????? Που το πάτε το άλλο.... γιατί πρέπει να γελάω με τον κάθε κακομοίρη που έχω δίπλα μου? όταν λέει βλακείες δεν μπορώ να του το πω κατάμουτρα? όταν νομίζω πως είναι βλάκας δεν πρέπει να του το πω? Γιατί φοράμε τη μάσκα της ευγένειας και συνεχίζουμε να καταπιεζόμαστε
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ. είναι η ώρα μας. Λευτεριά στα άρβηλα και τα αθλητικά. Λευτεριά στο δικαίωμα μας να είμαστε όπως γουστάρουμε. Λευτεριά στην ελευθερία μας να δίνουμε τη θέση μας σε όποιον θέλουμε. Λευτεριά σε μας και τα ηλίθια καμάκια. Λευτεριά γενικώς. Λευτεριά σε όλους μας. Βοήθεια μας....

8 σχόλια:

fotini είπε...

επειδη η μερα που περασε ηταν ιδιαιτερα φορτισμενη λεω να πω μονο μια καληνυχτα γιατι αν αρχισω να λεω γι αυτα που γραφεις μπορει να διαβαζεις μεχρι αυριο το πρωι και ειναι κριμα να μην πας στην δουλεια.θα τα χωσω και εγω αλλη μερα να εισαι σιγουρη

Κέρβερος είπε...

1ον. Έχω πιεί τα ξιδάκια μου και δεν έχω αναστολές!

2ον. Σχετικά με το σταυροκόπημα.
Ο άνθρωπος έστω και αν θεωρητικά ξεχωρίζει από τα άλλα ζώα βάση λογικής, αισθάνεται πάντα ανήμπορος γιατί μεγάλωσε διδασκόμενος ότι πρέπει να φοβάται κάτι μεγαλύτερο από αυτόν (σε καμία περίπτωση αυτό δεν κάνει μπου). Αλλά! Πρέπει κάποτε να κατανοήσουμε ότι αυτή τη στιγμή ο εγκέφαλός μας είναι στην ουσία ανενεργός. Χρησιμοποιούμε περίπου το 5% των δυνατοτήτων του, τη στιγμή που οι ιδιοφυείς άνθρωποι φτάνουν το 7 με 8%. Το τι κρύβεται στο υπόλοιπο θα σας πω άλλη φορά. Άρα φοβάται ο άνθρωπος. Φοβάται για την μεγαλοπρέπεια του σύμπαντος. Και θέλει να βρει κάτι να τον βολεύει να ηρεμήσει από μεγάλα ερωτήματα. Άρα τι; Σου λέμε θεός σε διάφορες εκδόσεις. Remix ένα πράγμα. Θεούλης μουσάτος για τον χριστιανισμό με δύο πρόσωπα. Στην παλαιά διαθήκη γ.....ε και έδερνε. Καταστρέφω πόλεις και κάνω κατακλυσμούς γιατί το πρωί ξύπνησα με κ....ς!!! Στην καινή όμως έγινε γούτσου-γούτσου! Έδινε αβέρτα ευκαιρίες στους ανθρώπους να σωθούν. Θυσίασε και τον γιό του. Υπαρκτό και άψογο πρόσωπο ο Ιησούς, αλλά άλλη ιστορία. Δεν αναφέρθηκε βέβαια ποτέ τι γινότανε στην απειρότητα του σύμπαντος! Γιατί αν κάποιος νομίζει ότι είμαστε μόνοι, μόνο αφελής μπορεί να χαρακτηριστεί!
Οι μουσουλμάνοι τον φέρανε και αυτοί στα μέτρα τους. Μόνο που είναι πιο heavy metal! Ό,τι απάνθρωπο και να κάνουν είναι στο όνομα του Θεού τους! Ας σκοτώσουμε χιλιάδες αθώους με καμικάζι αυτοκτονίας. Οι καμικάζι θεωρητικά θα γίνουν ήρωες. Οι καθοδηγητές ποτέ δεν πεθαίνουν. Στον βουδισμό είναι πιο "πρέζα όμορφη" η κατάσταση. Εκεί το αναλύουν πιο πολύ το θέμα.Χαλαααααααρωσε. Νιώσε τον άνεμο να γαργαλάει τα...balls (όχι με τους καφτέδες, τα άλλα). Γενικά ο άνθρωπος θέλει κάτι εύκολο, για να απαντήσει με τη μία, στα "ανεξήγητα" ερωτήματά του.
Έστω αυτή η κατάσταση ως έχει. Καλά ρε άνθρωπε μπαγλαμίσκο, το εφέ του στυλ περνάω από εκκλησία και σταυροκοπιέμαι να λέει τι; Πρώτον, δεν είμαι υπέρ των συμβολισμών. Και ένα σωρό, πραγματικά παράνομοι, σταυρώθηκαν επί ρωμαϊκής εποχής. Δεν είναι σαν να δοξάζεις τον τρόπο τέλους τους; Δεύτερον. Είναι κανείς τόσο αφελής να πιστέυει σε μεγαλείο όπως του θεού, και να νομίζει ότι τέτοιο μεγαλείο εγκλωβίζεται σε ένα χώρο; Γελοίο. Αν αναγνωρίζεις την ύπαρξη και κατ' επέκταση σέβεσαι μια οντότητα μεγαλύτερη από σένα, τότε θα καταλάβεις ότι είναι παντού. Δεν έχει ανάγκη από διαφήμηση, και αν μιλάς με ανοιχτή καρδιά, η φωνή σου θα ακουστεί. (Βασικά θα ακουστεί από πολλά αυτιά που δεν βλέπεις αλλά ας μην το αναλύσω τώρα). Όσο αφορά τους δήθεν καλούς χριστιανούς, θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα. Την προηγούμενη Δευτέρα που έγινε η κηδεία ενός φίλου, κάποιες κ......ς συζητάγανε για τα μαλλιά τους. "πήγες κομμωτήριο χρυσή μου;", "όχι μωρή, μόνο τα χτένισα". Αν ήμουν σε προηγούμενη ζωή μου, θα τους είχα πάρει τα κεφάλια με το σπαθί μου. Δεν σέβονταν τον νεκρό, που είναι το κυριότερο. Και επειδή οι συγκεκριμένες λάμιες το παίζουν καλές χριστιανές, δεν σεβάστηκαν ούτε τον χώρο που βρέθηκαν...

3ον. Η νέα γενιά σέβεται και καταλαβαίνει. Αυτοί που λένε ότι δεν σεβόμαστε, δεν έχουν ιερό και όσιο. Αναφέρομαι στην παραχώρηση θέσης. Ανάλυση σε παλιά μου ανάρτηση σχετικά με εμάς τους κακους μαλλιάδες!

4ον. Μην περιμένεις από μένα Boubou να σχολιάσω αρχιμαλάκες που με καμάκι της κακιάς ώρας περιμένουν να γ......ν σε 1 λεπτό. Μοναδικό βραβείο τους είναι η π.....α τους στο χέρι ή στην καλλίτερη καμιά π.......α που να γουστάρει τύπους που θεωρητικά έχουν λεφτά! Μου είχε τύχει παλιότερα να βάλω 8 ευρώ βενζίνη και λάδι στην βέσπα που είχα και δίπλα γραβάτας να βάζει 3 (τρία) ευρώ βενζίνη σε Μercedes E200. Μόστρα και ούτε φράγκο. Μακάρι οι "δήθεν" να μπορούσαν να γεμίσουν και ένα πνεύμα!

5ον. Και τελευταίο! Μη βαράτεεεεεε! Όσον αφορά το πως είναι η εξωτερική εμφάνιση, πάλι κάνω αναφορά στο "Εμείς οι κακοί μαλλιάδες" και φέρνω παράδειγμα από Ολλανδία!

Συμπέρασμα. Ζούμε στη χώρα του δήθεν. Γενικά όμως, δήθεν. Τίποτα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι.
Και Boubou κάνε μου μια χάρη. Να εκφράζεσαι ελεύθερα και αυθόρμητα πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τις κοπέλες που κουβαλάνε μωρά, ψώνια κλπ και κανένας κάφρος δεν σηκώνεται να καθίσουν με εκνευρίζει αφάνταστα! Τόσο που θέλω να αρχίσω τις φάπες μέσα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ήθελα να ήξερα, τι σοϊ ανατροφή έχουν πάρει από το σπίτι τους, όλοι αυτοί οι γύφτοι! Ουστ!

alterego είπε...

Εμ μπουμπου τι να πω τωρα εγω; Ειπες πολλα και καλα αλλα και αν ξεχασες κατι σε συμπληρωσε ο looner Ας πω και εγω μια καλημερα και ας την κανω. Μου αρεσε παντως ο τροπος που σκεφτασαι

ΛΕΩΝ είπε...

Διακρίνω στα γραπτά σου, ένα θυμό, μια έκρηξη.Όχι πως δε μου αρέσει, αλλά υπάρχει αιτία ή ..... απλώς ξέσπασμα?
Σε φιλώ

117 είπε...

πόσο δίκιο έχεις... πόσες φορές φοράμε το προσωπείο της ευγένειας, και δε βάζουμε στη θέση της την κάθε θείτσα που σταυροκοπιέται αλλά είναι έτοιμη να πουλήσει και την ίδια τη μάνα της, ο κάθε βολεμένος που κοιτάζει υπεροπτικά περιμένοντας να τον προσέξουμε, ο κάθε ελληνάρας που... που ... που... αμάν πια! με όλους αυτούς τους ας-μην-αρχίσω-τα-καντήλια-βραδιάτικα.
καλό σου βράδυ

kaliteros είπε...

Καιρό είχα να βρω κάποιον που να κάνει τις ίδιες ακριβώς (καθημερινές) σκέψεις με εμένα (ιδίως αυτή με τα "σταυροκοπήματα" μόλις δουν εκκλησία).

Gilgamesh είπε...

Αγαπητή boubou θα μπορούσα να γράψω πολλά επί του παρόντος, θα αρκεστώ όμως σε δυο πραγματάκια για το κάθε τι.

Στους χαρτογιακάδες: Λόγια χωρίς όφελος. Αλλαγή χωρίς πρόοδο.. Ψείρα είναι αυτό στο πέτο σου?

Στον δήθεν καλό χριστιανό : Χαίρε βάθος αμέτρητον. Πώς να χέσεις όταν έχεις στον κώλο σου μια Χριστιανική τάπα 2000 μέτρων?

Στην κατσίκα matrix: Ξέρεις τι σου χρειάζεται εσένα! Και σου χρειάζεται μέχρι η Κ…….@ σου να μοιάζει με ξεχαρβαλωμένη τσέπη.

Σε σένα: Τι να του πεις του βλάκα? Η ιδιότητά του στο απαγορεύει . Εξάλλου ο Αλβέρτος το είχε πει: «Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ως προς το σύμπαν διατηρώ κάποιες αμφιβολίες». Υπομονή.. Και εγώ πολλές φορές νομίζω πως κάποιος έφραξε τους υπονόμους και όλη η πόλη κολυμπάει στα σκατά.

Και με την ευκαιρία να παρατηρήσω πως διαβάζοντας πολλές από τις αναρτήσεις σου διακρίνω μια πένα κοφτερή με αυτοσαρκασμό και χιούμορ. Και όλα αυτά δίχως καν να προσπαθήσεις. Αλήθεια το χρώμα των μαλλιών σου είναι για να μπερδεύεις τους εχθρούς σου? Αλίμονο σε όποιον το εμπιστευτεί!