Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Χοσέ Αρμάντο

Χοσέ Αρμάντο, Χοσέ Κουέρβο, Χοσέ Τεκίλα, Χοσέ γενικότερα. Όπως καταλάβατε όλοι σας, σήμερα είμαστε έτοιμοι για να φιλοσοφήσουμε με μεγάλη σοβαρότητα όπως πάντα!

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τον φίλο μας τον Χοσέ. Ναι ναι είναι φίλος όλων μας και μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.... Ο Χοσέ είναι εκείνο το παλικαράκι, που μας κυνηγάει κάθε μέρα στη δουλειά, στο σχολείο, στο σπίτι, στο γάμο, στο φανάρι, στη βόλτα κλπ. Ναι ναι καλά καταλάβατε. Θα αναλύσουμε σήμερα την έννοια του χωσίματος. Το χώσιμο είναι γνωστό και πολυφορεμένο. Είναι All time, All season. Ταιριάζει σε όλους και με όλα.

1. Στη δουλειά: ναι, ναι το απόλυτο Χοσέ Αρμάντο. Εσύ κάθεσαι και πήζεις όλη τη μέρα, κάνεις τη δουλειά για 10, ακούς παναγίδια χωρίς λόγο συνήθως και καπάκι βλέπεις την γκόμενα του αφεντικού (που δεν το παραδέχεται κανείς αλλά όλοι το γνωρίζουν)να ξύνεται επιδεικτικά.... Και αφού την αρχίσεις στο δούλεμα - κραξίδι, έρχεται μετά από λίγη ώρα συνάμενη κουνάμενη και σε ρωτάει: μα καλά, έχεις κάτι μαζί μου? Δεν μου μιλάς όμορφα σήμερα γιατί? Εγώ σου μιλάω τόσο καλά και σε συμπαθώ. Τώρα τι να πεις??? Ότι χέστηκα για τη συμπάθεια, να με αφήσεις ήσυχη θέλω καλέ... Άσε με στο Χοσέ μου. Και δεν σου φτάνει το Χοσέ, λίγο πριν σχολάσεις θυμούνται όλοι το Χοσέ που θέλουν να σου φορτώσουν. Καλέ Hellooo θέλω να σχολάσω καλέ...Άσε με καλέ. Και αύριο μέρα του Αλάχ είναι. Έλεος....

2. Στην παρέα: πείτε μου πόσες φορές έχετε χωθεί για να πάτε, να γυρίσετε κόσμο από και προς σπίτια, μαγαζιά κλπ. Ποιος θα πάει για τσιγάρα??? Άλλο γνωστό Χοσέ αυτό. Ποιος θα μαγειρέψει???? Χοσέ. Ποιος θα καθαρίσει??? Χοσέ... Χοσέ γενικότερα. Αλλά φίλοι είναι τι να κάνουμε??? Τους αγαπάμε, τους επιλέξαμε, τους ανεχόμαστε, δεν τους χαλάμε χατήρι.

3. Στο σχολείο: εγώ την είχα γλυτώσει να είμαι ειλικρινής γιατί δεν πολυδιάβαζα, βαριόμουνα. Αλλά εκείνα τα καημένα τα παιδάκια που έλιωναν στο διάβασμα, τι μας έφταιγαν??? Ελίνα τα αρχαία, Αλέξανδρε τα μαθηματικά, Γιώργο τη χημεία... χαχα. Κάνε και κάτι μόνος σου καλέ. Αλλά που μυαλό για διάβασμα. Μουσική, Μαγκιά, Σπόρ. Και για να ξεκαθαριστώ, εγώ τα έκανα όλα αυτά, δεν τα κατακρίνω. Μην παρεξηγηθώ. Εγώ και αν έχω ρίξει Χοσέ στο σχολείο. Να ναι καλά τα παιδιά που με βοήθησαν σε όλο το Λύκειο.

4. Στο γάμο: ποιος θα πάει Σούπερ Μάρκετ??? Ποιος θα πλύνει τα πιάτα??? Ποιος θα κάνει μπάνιο το παιδί??? Ποιος θα μαγειρέψει κλπ κλπ. Καμιά κατανόηση. Και προσοχή. Δεν αναφέρομαι ότι πρέπει να τα κάνουν όλα οι γυναίκες ή όλα οι άντρες. Και οι δύο ανάλογα με τη δουλειά. Όχι όμως Χοσέ και μουρμούρα. Ή Χοσέ ή μουρμούρα. Και τα δύο είναι βαρύ ρε παιδιά. Και αυτός ο σκύλος, μπαλάκι έχει γίνει. Εκεί να δείτε Χοσέ. Πάντα πονάνε τα πόδια, είμαστε πτώματα, μια ο Γιάννης δεν μπορεί μια ο κ...... του πονεί. χαχα

5. Στο δρόμο: Χοσέ χοσέ ανελέητο. Από το να φέρεις καφέδες, τσιγάρα, τυρόπιτες, μέχρι να πας να παραλάβεις πράγματα, θάματα, κούτες, κουτάκια, ότι να ναι. Να πας το συνάδελφο στο σπίτι που στο ζητάει ευγενικά και που μένει στου διαόλου τη μάνα, αλλά σιγά μωρέ στο δρόμο σου είναι...

Και έρχομαι να ρωτήσω και εγώ.... Μήπως τα θέλουμε και Χοσέ???? Οπότε γιατί γκρινιάζουμε? Αντί να γκρινιάζουμε δεν αρχίζουμε να Χοσέ και εμείς??? Να βγάλουμε το άχτι μας βρε αδερφέ. Να πάρουμε το αίμα μας πίσω... Για όλη τη Χοσέ Κουέρβο που ήπιαμε μέρα μεσημέρι, για όλο το Χοσέ Αρμάντο που φάγαμε στο μάπα. Αλλά μήπως δεν αξίζει τον κόπο. Μήπως γινόμαστε ίδιοι με αυτούς που κράζουμε???

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις πολύ γέλιο τελικά!! Η αλήθεια έιναι πως εγώ έχω περισσότερο Χοσέ στην δουλειά και ναι στην παρέα! Στη δουλειά, γιατί ποιος θα βγάλει φωτοτυπίες? η Λέτα! Ποιος θα παέι τράπεζα, ταχυδρομείο, εφορία? η Λέτα! Ποιος θα κάνει την πιο βαρετή δουλειά-αγγαρεία? Η Λέτα!
Και μετά στην παρέα! όπως πολύ σωστά είπες: ποιός θα πάει να πάρει τσιγάρα??? Χοσέ η Λέτα! Ποιος θα παέι να πάρει δώρο εκ μέρους όλων? Χοσέ η Λέτα!
Για μένα βέβαια, το χώσιμο στην παρέα είναι και το πιο ευχάριστο! Αλλα στη δουλειά, δεν μπορείς να το αποφύγεις, γιατί δουλειά είναι αυτή πως να το κάνουμε!! Καλό βράδυ.

117 είπε...

υπάρχει ένας χοσέ μέσα σ'όλους μας... καλό βράδυ

Gilgamesh είπε...

Παντού υπάρχει ένα μπιφτεκακι που περιμένει κάποιον να κάτσει πάνω του!

Κέρβερος είπε...

O αγαπητός φίλος Jose Armando De la Parton que Joston que Kounaton Yaores είναι εμβληματική μορφή της παρούσας κοινωνικής κατάστασης.
Για να τον κατανοήσω και να μπορέσω να εκφέρω άποψη, συζήτησα με τον φίλο Jose Cuervo. Έπινα την κάθε του λέξη και σε συνδιασμό με το ποτό μου κάναμε ένα πάρτυ με οργιώδεις σκέψεις.
Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο πάνωθι αναφερόμενος Jose de la Parton, δεν δημιουργεί προβλήματα. Απλά εκφέρει απόψεις. Αν κάποιος πει ναι, είναι δικό του πρόβλημα. Δεν φταίει ο Jose. Φταίει όποιος δεν έχει τα cojones να βρει εναλλακτική λύση.
ΑΛΛΑ... επειδή πολυαγαπημένη μου ύπαρξη και συγγραφέα της παρούσης αναρτήσεως έθεσες θέμα σοβαρότατο περί πότε ο Γιάννης δε μπορεί πότε ο κόλος του πονεί, σε καταδικάζω (επειδή μου έθιξες το όνομα :P )σε αποκλειστικό ξεσκάτωμα μωρών!!!!

Εφη είπε...

oλοι εχουμε εναν χοσε.τις περισσοτερες φορες ομως, τα θελουμε και τα παθαινουμε.
καλημερα και καλο μηνα.

ΑΝΝΑ είπε...

Καλημέρα σε όλους σας. Το πόσο καλή θα είναι θα δείξει. Να δω τι Χοσέ θα πέσει σήμερα.

Λετάκι, και εγώ το ίδιο Χοσέ περνάω οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα.

117, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου μόνο που ο Χοσέ ο δικός μας είναι μικρότερος από αυτόν που συνήθως τρώμε.

Αποστόλη μου το μπιφετκάκι δεν κατάλαβα αλλά πρωι είναι ακόμα. χαχα

Τώρα για σένα τι να πω.... Ωραία τα πέρασες με το Jose Cuervo βλέπω... Ευχαριστώ βρε για το ξεσκάτισμα.... δεν θα ανταποδώσω γιατί είναι πρωι... χαχα, αλλά το σκυλί κάποιος πρέπει να το κατεβάζει, μη σου πω και τα πιάτα...χαχα

Εφάκι καλημέρα και σε εσένα. Μα αύτο είναι το θέμα, τα θέλουμε, τα παθαίνουμε και μετά γκρινιάζουμε καλή ώρα...

φιλιά σε όλους σας!!!!

ΑΝΝΑ είπε...

Καλημέρα σε όλους σας. Το πόσο καλή θα είναι θα δείξει. Να δω τι Χοσέ θα πέσει σήμερα.

Λετάκι, και εγώ το ίδιο Χοσέ περνάω οπότε σε καταλαβαίνω απόλυτα.

117, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου μόνο που ο Χοσέ ο δικός μας είναι μικρότερος από αυτόν που συνήθως τρώμε.

Αποστόλη μου το μπιφετκάκι δεν κατάλαβα αλλά πρωι είναι ακόμα. χαχα

Τώρα για σένα τι να πω.... Ωραία τα πέρασες με το Jose Cuervo βλέπω... Ευχαριστώ βρε για το ξεσκάτισμα.... δεν θα ανταποδώσω γιατί είναι πρωι... χαχα, αλλά το σκυλί κάποιος πρέπει να το κατεβάζει, μη σου πω και τα πιάτα...χαχα

Εφάκι καλημέρα και σε εσένα. Μα αύτο είναι το θέμα, τα θέλουμε, τα παθαίνουμε και μετά γκρινιάζουμε καλή ώρα...

φιλιά σε όλους σας!!!!

kaliteros είπε...

Καλησπέρα.
Ο μεγαλύτερος ΧΟΣΕ απο όλους υπάρχει στο στρατό. Είναι ο πιο σκληρός απο όλους (μιας και δεν μπορείς να τον αποφύγεις με τίποτα) αλλά ταυτόχρονα είναι και ο πιο εκπαιδευτικός (μιας και σε κάνει να είσαι πιο ευγενικός και πιο πρόθυμος στους χοσέ που θα συναντήσεις έξω).
Συμπέρασμα, όποιον έχει πάει στρατό, να τον χώνετε να κάνει βαρετές δουλειές. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα σας εξυπηρετήσει.

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Πρώτος μου ξάδερφος ο Χοσέ και τελικά τις τελευταίες μέρες αποφάσισα να τον αποκληρώσω! Πλέον θα διαλέγω τον δικό μου ΧΟΣΕ γιατί αρκετά ΧΟΣΕκουερβίθηκα αυτά τα χρόνια!