Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Η απλότητα με κέρδισε!


Για σήμερα σας έχω ένα έργο που αν δεν ήταν ο φίλος μου ο loner_at_loosends δεν θα τον έβλεπε κανείς μας. Ένας καλλιτέχνης ονόματει Παλαιολόγος. Ένας Έλληνας που έργα του δεν μπορώ να βρω πουθενά και αναρωτιέμαι το γιατί...
Ένας πίνακας απλός και κατανοητός. Χωρίς πολλές φανφάρες, χωρίς κρυμμένα νοήματα. Ένας πίνακας που τον κοιτάω ευχάριστα. Που μου αρέσουν τα χρώματα του. Που είναι λίγο Spooky σαν σπίτι τι λέτε?

14 σχόλια:

alterego είπε...

Ναι Boubou ομορφος πινακας και φυσικα δεν κρυβει κανενα νοημα Δεν το κρυβει οχι γιατι δεν τοχει αλλα γιατι το φωναζει. Φωναζει η γαληνη και η ηρεμια τοσο δυνατα που και να μην θελουμε να την ακουσουμε ειναι αδυνατον. Καποια στιγμη ισως και να παμε κοντα της

fotini είπε...

Πολυ ωραιος πινακας.Τωραια πραγματα ειναι και απλα πολλες φορες.Δεν τον ηξερα αυτον τον ζωγραφο αλλα απο οτι βλεπω ειναι πολυ καλος.Χρησιμοποιει αριστα τα χρωματα και βγαζει μια ηρεμια και γαληνη που ολοι εχουμε αναγκη.

ΑΝΝΑ είπε...

Καλησπέρα alterego. Ξέρεις πόσες φορές θα ήθελα να έμενα σε ένα σπίτάκι σαν αυτό μέσα στο δάσος? Μέσα στην ησυχία που έχει γίνει τόσο σπάνια στις μέρες μας....

ΑΝΝΑ είπε...

Καλησπέρα Φωτεινάκι. Τελικά βρήκα πολλούς καλλιτέχνες Έλληνες κυρίως που δεν ήξερα και φαντάζομαι ούτε οι περισσότεροι. Και είναι στ'αλήθεια καλοί. Και θα τους γνωρίσουμε όλοι μας σιγά σιγά.

117 είπε...

οι προηγούμενοι σχολιαστές τα είπαν όλα: ένας λιτός και απέρριτος πίνακας, με όμορφα χρώματα, και μια γαλήνη που σου φωνάζει να επισκεφτείς το σπιτάκι και να μείνεις εκεί για πάντα.

Eva F. είπε...

Ενας υπέροχος πίνακας που πραγματικά σου βγάζει μια ηρεμία...
όπως είπε και η φίλη Φωτεινή.

Ανώνυμος είπε...

Το καλό με αυτό το σπίτι είναι ότι δεν έχεις γείτονες να σου λένε να χαμηλώσεις τη μουσική.

Πέρα από την πλάκα, ναι κι εμένα μου αρέσει που είναι τόσο απλός.
Τα φιλιά μου.

Κέρβερος είπε...

H MpinelikoMistress τα είπε όλα! Αυτό μου αρέσει σε αυτόν τον πίνακα. Η ηρεμία και γαλήνη που είχα κάποτε. Όταν ήμουν παιδί γύρω από το σπίτι ήταν χωράφια και άλλα 4 σπίτια. Από την μία έβλεπα θάλασσα για δύση, και από την άλλη βουνό για την ανατολή. Σήμερα μόνο ντουβαροπολυκατοικίες, που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια, είναι το μόνο που βλέπω όπου κι αν κοιτάξω.
Το μόνο που με πειράζει βέβαια είναι ότι από μικρός είχα μάθει να αγαπώ τη μουσική και να μην μπορώ να την ακούω σιγά, όταν είμαι φορτισμένος. Τότε δεν είχα πρόβλημα, τώρα όμως απόκτησα πολλά! Να 'ναι καλά οι γείτονες.
Αλλά κοιτώ την μοναξιά του πίνακα αυτού και τους γράφω και αυτούς σαν τελίτσες στα βουνά στο βάθος! :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΙ.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΗΜΟΥΝ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΗΚΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΟΥ.ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ;ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΡΩΤΑΩ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ.

ΛΕΩΝ είπε...

Καταπληκτικό τοπίο! Μια τέτοια εικόνα φέρνω στο μυαλό μου τα βράδια που το άγχος και η υπερένταση δεν αφήνουν τον σωτήριο ύπνο να έρθει.Και είναι αποτελεσματικό!
Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα.

ΑΝΝΑ είπε...

Καλησπέρα σε όλους σας. Βλέπω όλοι μας αναζητάμε μια γαλήνη που η πόλη και οι ρυθμοί μας δεν μας επιτρέπουν να έχουμε. Μόνο που δυστυχώς κανείς μας δεν μπορεί να φύγει μακρυά από το τρελλάδικο. Εύχομαι κάποια μέρα να το καταφέρουμε όλοι μας.

ΑΝΝΑ είπε...

Skroutzako μου καλέ μου φίλε, απορώ γιατί συνέβηκε αυτό. Μάλιστα είδες πως σου έγραψα για τους φοβερούς γλωσσοδέτες σου και μου απάντησες. Αν έκανα κάτι από λάθος ξανθιά είμαι συγχώρεσε με.
Θα διορθωθεί αμέσως αυτό, το βράδυ που θα μπω από το σπίτι μου.
Σε φιλώ

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΒΟUBOU ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΙΔΑ ΠΑΛΙ.ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΣ.