Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Ο δικός μου Πρίγκηπας.




Σαν παιδί και εγώ είχα ένα όνειρο. Να συναντήσω έναν πρίγκηπα, όπως όλα τα κοριτσάκια. Και τον γνώρισα όταν ήμουνα παιδί, και μέχρι τώρα τον αγαπάω και νομίζω ότι είναι ο καλύτερος του κόσμου. Θέλω να τον γνωρίσετε, αν και νομίζω ότι οι περισσότεροι από εσάς τον ξέρετε.
Είναι ο μικρός πρίγκηπας του Σαιντ Εξυπερύ.
Θα σας γράψω λοιπόν ένα κομμάτι από το έργο αυτό το φανταστικό, που είναι γεμάτο νόημα. Που πάντα με κάνει να δακρύζω....
Η αλεπού σώπασε και κοίταξε κάμποση ώρα το μικρό πρίγκιπα.
-Σε παρακαλώ...εξημέρωσε με!
-Το θέλω πολύ, αποκρίθηκε ο μικρός πρίγκιπας, αλλα δεν έχω πολύ καιρό. Έχω να ανακαλύψω φίλους και να γνωρίσω ένα σωρό πράγματα.
-Γνωρίζει κανεις μονο αυτά που εξημερώνει, είπε η αλεπού. Οι άνθρωποι δεν έχουν πια καιρό για να γνωρίσουν τίποτα. Τα αγοράζουν όλα έτοιμα από τα μαγαζιά. Όμως, επειδή δεν υπάρχουν μαγαζιά που να πουλάνε φίλους, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους. Αν θέλεις έναν φίλο, εξημέρωσε με!
- Τι πρέπει να κάνω? είπε ο μικρός πρίγκιπας
-Πρέπει να είσαι πολύ υπομονετικός, αποκρίθηκε η αλεπού. θα καθίσεις στην αρχή κάπως μακριά μου, έτσι όπως κάθεσαι τώρα στο χορτάρι. θα σε κοιτάζω με την άκρη του ματιού και δεν θα λες τίποτα. Τα λόγια φέρνουν παρεξηγήσεις. Όμως κάθε μέρα θα μπορείς να κάθεσαι όλο και πιο κοντά...
Το αγαπάω πολύ αυτό το βιβλίο. Όποιος δεν το έχει διαβάσει ας βρει λίγο χρόνο να ασχοληθεί. Θα με θυμηθείτε.

6 σχόλια:

alma libre είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
alma libre είπε...

το περιμενα οτι θα ηταν κ εσενα απο τα αγαπημενα σου!!το λατρευω αυτο το βιβλιο..οποτε κ να το διαβασω με ταξιδευει,με γαληνευει,με κανει να ονειρευομαι,να ελπιζω...να συγκινουμαι...ολα τα συναισθηματα στο μεγιστο κ στην πιο αγνη του μορφη!
καλησπερα..να εισαι καλα και χαμογελαστη.....

Κέρβερος είπε...

Τώρα μου θύμησες ότι έχω αρχίσει να γερνάω βιολογικά και παρ' όλα αυτά δεν έχω εκπληρώσει ούτε μισό από τα όνειρά μου. Πάνε χρόνια που το διάβασα τελευταία φορά και δε θέλω να το διαβάσω πάλι, γιατί οι δακρυγόνοι αδένες μου θα κάνουν υπερωρίες. Ειδικά αυτή τη περίοδο της ζωής μου. Και μην ακούσω ότι οι άντρες δεν κλαίνε...

ΑΝΝΑ είπε...

Μια γλυκιά καλησπέρα μου. Καταρχάς να ρωτήσω γιατί πάντα ένα σχόλιο διαγράφεται τις τελευταίες μέρες? Μήπως ξέρετε???

Τέλος πάντων είναι ένα βιβλίο που ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το λένε παιδικό. Σαφώς και ένα παιδί μπορεί να καταλάβει πολλά, πόσα όμως? Κρύβει μέσα τόσα νοήματα που μόνο αν τα έχεις βιώσει μπορείς να τα αισθανθείς πραγματικά.
Όσο για σένα καλέ μου φίλε, θα σου πω πως οι άντρες κλαίνε μόνο για ειλικρινείς λόγους.

alterego είπε...

Δεν το διαβασα.Οταν το διαβασω τοτε θα σου πω τι εχασαΕυχαριστω για την προτροπη σου

Eύη Καφούρου Αλιπράντη είπε...

ΌΝΤΩς ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ...