Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΝΑ ΣΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΨΩ ΛΙΓΑΚΙ??


Καλησπέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους σας. Είπα να θέσω ένα δύσκολο ερώτημα σήμερα. To πορτραίτο είναι του Βαν Γκογκ, και αφορά την εικόνα που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του. Γιατί νομίζετε ότι ζωγράφισε τον εαυτό του κατά αυτό τον τρόπο???
Περιμένω να μου πείτε.... Όπως περιμένω και σχολιάκια για τον πινάκα του Νταλί που σας έδωσα εχθές....

10 σχόλια:

alterego είπε...

Δεν ξερω αν αυτο που θα γραψω ειναι βλακεια αλλα αν ειναι συνγχωρεσε με γιατι δεν ειμαι ειδικος για να κρινω πινακες και πολυ περισσοτερο πινακες του βαν γκονγκ.Λοιπον εχω την γνωμη οτι με αυτον τον τροπο που ζωγραφισε το πορτραιτο του μαλλον ηθελε να ζωγραφισει την κατακερματισμενη του ψυχη η το πως αισθανοταν. Θαθελα παντως να μαθω το γιατι απο καπποιον που να ξερει. Την καλημερα μου

Unknown είπε...

Καλημέρα

Γιατί αισθανότανε χάλια
εκείνη την ημέρα

Καλό πρωινό

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω να είναι αυτός πίνακας του Van Gogh, αλλά κολλάζ πάνω στο πίνακα του...

Απάντηση στο ερώτημα σου εδώ... στο αφιέρωμα μου για τον Van..

http://a-kakies.blogspot.com/2008/11/vincent-van-gogh-part-i.html

και εδώ

http://a-kakies.blogspot.com/2008/11/vincent-van-gogh-part-ii.html

Φιλί

Ανώνυμος είπε...

Ή τώρα που το ξανασκέφτομαι μπορεί να είναι επιλογές από διάφορα πορταίτα που έκανε ο ίδιος για τον εαυτό του... Έκανε too much...

Φιλί ξανά.

ΑΝΝΑ είπε...

Η τέχνη, και ιδιαίτερα η ζωγραφική είναι κάτι πολύ προσωπικό. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Ο καθένας μας βλέπει κάτι το διαφορετικό. Αυτό είναι το φανταστικό με τη ζωγραφική.

Alterego και εγώ το πρώτο που σκέφτηκα μόλις τον είδα ήταν ότι απεικονίζει την ψυχή του τη δεδομένη στιγμή. Και όπως πολύ σωστά είπε και ο Odiporos, ο ίδιος έχει κάνει πολλά πορτραίτα του εαυτού του. Ίσως το καθένα από αυτά να απεικονίζει μια πτύχη του εαυτού του. Μια περίοδο της ζωής του που κάτι σημαίνει.

Οπότε το πιο σωστό για μένα είναι να διαβάζω τα συναισθήματα σας για κάθε πίνακα που σας κεντρίζει το ενδιαφέρον. Το θέμα δεν είναι μόνο να καταλάβουμε τι θέλει να μας πει, αλλά αν μας αγγίζει, αν μας περνάει το μήνυμα που θέλει!
Για τον Νταλί δεν μου γράψατε κάτι... παραπονεμένος έμεινε

Little Hope Flags είπε...

O Van Gogh ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, και αυτό νομίζω φαίνεται και στα έργα του. Πιστεύω ότι έφτιαξε έτσι τον εαυτό του γιατί ο άνθρωπος βλέπει πάντα την εικόνα του παραμορφωμένη, κυρίως αν είναι καλλιτέχνης...Βέβαια, αυτη είναι η δική μου ταπεινή άποψη...τώρα αρχίζω να μαθαίνω τα της τέχνης...και στην τελική, την απάντηση μόνο εκείνος θα μπορούσε να μας τη δώσει! :)

ΑΝΝΑ είπε...

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στην πάρέα μας. Η αλήθεια είναι πως μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να μας πει τι απεικονίζει αν και έχω την αμοιδρά εντύπωση πως ούτε εκείνος δεν θα ήταν πολύ σίγουρος!

mantinada είπε...

Αν δεν κάνω λάθος έπασχε από κατάθλιψη. Λογικό λοιπόν να αισθάνεται μπερδεμένος, αδύναμος, κομματιασμένος...

Καλό βράδυ!

ΑΝΝΑ είπε...

Καλησπέρα μαντινάδα. καλως ήρθες στην παρεούλα μας.

ΑΝΝΑ είπε...

Καλησπέρα μαντινάδα. καλως ήρθες στην παρεούλα μας.