Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΜΟΥ

Εδώ και δύο χρόνια, στην αυλή της πολυκατοικίας μου μένει ένα απίστευτο πλάσμα, μια γατούλα ή γάτος γατσούλης όπως τη φωνάζω εγώ!! Είναι ένα πανέμορφο γατί το οποίο τυχαία ένα βράδυ ακολούθησε το σκυλί μου και εμένα από τη βραδυνή μας βόλτα!
Μεγαλείο της μητέρας φύσης! Η γατούλα και το Τσουκάκι (το σκυλί μου ντε!!) είναι αγαπημένοι από την μέρα εκείνη, ερωτευμένοι θα έλεγα!! όλη η γειτονιά μιλάει για το κοκεράκι και τη γατούλα που κυκλοφορούν μαζί! Στην πολυκατοικία μου βέβαια μου πήρε 2 χρόνια για να τους πίσω να μην κλωτσάνε το γατί, να μην το τρομάζουν και να μην το διώχνουν! Δεν έχω την απαίτηση να το ταϊζουν, αυτό το έχω αναλάβει εγώ! Αν και τώρα τελευταία όλο και κάτι της δίνουν και οι υπόλοιποι ένοικοι!!
Το θέμα των αδέσποτων είναι κάτι που με απασχολεί κάθε μέρα! Πάντα ταϊζω τα αδέσποτα που βρίσκω στο δρόμο μου! Αν το κάναμε όλοι μας σίγουρα καλό θα κάναμε. Γιατί αυτά τα πλάσματα δεν ζητάνε τίποτα περισσότερο από ότι ζητάει ένας οποιοσδήποτε ζωντανός οργανισμός για να ζήσει. Νερό, φαγάκι, ζεστασιά και αγάπη!! Έχω δώσει τα τελευταία μου λεφτά αγοράζοντας κονσέρβες ή τυρόπιτες για να τις δώσω στα αδέσποτα! Δεν είμαι η μόνη ευτυχώς για το σκληρό κόσμο μας, αλλά καλύτερα θα ήταν να υπήρχαν περισσότεροι.
Την αγάπη, τη στοργή και τη θετική ενέργεια που μας δίνει ένα ζωάκι, δεν θα τη βρείτε πουθενά. Η χαρά και η αγάπη που δείχνει το Τσουκάκι μου όταν γυρίζω στο σπίτι από τη δουλειά είναι αναντικατάστατη. Μου παίρνει όλη μου την κακή ενέργεια! Όλα μου τα νεύρα. Όλη μου την κούραση! Τα ζώα δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη, είναι υποχρέωση, είναι ανθρωπισμός! Όσοι περισσότεροι το καταλάβουν, τόσο καλύτερος θα γίνει ο κόσμος γι αυτές τις ψυχούλες που από δικό μας λάθος βρέθηκαν στο δρόμο, στο κρύο και την πείνα! Η θέα ενός χαρούμενου και παιχνιδιάρικου ζώου είναι πολύ καλύτερη από ένα σκελετωμένο, θλιμένο και φοβισμένο ζώο. Φέρτε μόνο στο μυαλό σας αυτή την εικόνα και κάντε κάτι γι αυτό!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπέρα

Τα ζωάκια πρέπει να είναι
φίλοι μας και εμείς φίλοι τους
για είμαστε πλάσματα του ίδιου
του δημιουργού

Καλό βράδυ
φιλιά θαλασσινά

Gilgamesh είπε...

«Γιατί αυτά τα πλάσματα δεν ζητάνε τίποτα περισσότερο από ότι ζητάει ένας οποιοσδήποτε ζωντανός οργανισμός για να ζήσει. Νερό, φαγάκι, ζεστασιά και αγάπη!! Έχω δώσει τα τελευταία μου λεφτά αγοράζοντας κονσέρβες ή τυρόπιτες για να τις δώσω στα αδέσποτα» … «Τα ζώα δεν είναι μόδα, είναι ανάγκη, είναι υποχρέωση, είναι ανθρωπισμός! Όσοι περισσότεροι το καταλάβουν, τόσο καλύτερος θα γίνει ο κόσμος γι αυτές τις ψυχούλες που από δικό μας λάθος βρέθηκαν στο δρόμο, στο κρύο και την πείνα»

Σου βγάζω το καπέλο και υποκλίνομαι με δέος.